By using this website, you agree to the use of cookies as described in our Privacy Policy.

O Nama

        Klub za zaštitu i odgoj ptica "Sombor" iz Sombora je društvena, sportska, nevladina, nestranačka, humana i volonterska organizacija koja deluje kao dobrovoljno udruženje građana, čiji je primarni cilj i interes zaštita i odgoj ptica, zaštita i očuvanje životne sredine, širenje opšte ornitokulture i negovanje tradicije od osnivanja Kluba 1967.godine.

Klub je članica Srpske ornitološke federacije koja je u sklopu COM-a (Svetske ornitološke konfederacije) i kao takav deo smo velike porodice koja okuplja članove širom sveta.

 U okviru svojih aktivnosti, pored akcija u oblasti zaštite avi faune u svom okruženju, klub organizuje kako samostalne izložbe ptica ,tako i već tradicionalnu izložbu ptica u okviru  velikog međunarodnog sajma peradarstva u Somboru  koji je u organizaciji Društva "Sombor 1871" čiji smo redovan član.

Redovno održavanje sastanaka je svakog prvog utorka u mesecu sa početkom u 19:00 h u prostorijama Društva "Sombor1871" u ul. 21.Oktobra br 6 , gde nas svi zainetesovani mogu posetiti.

 

      Adresa kluba:            Klub za zaštitu i odgoj ptica  "Sombor"

                                                    21.Oktobra br.6

                                                     25000 Sombor

                                  email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

                                      žiro račun br. 165-19008-57

Više o istoriji ptičarstva u Somboru ....sof bioforologo2 pergamona logo as vage logo 122x122 lasta logo